? Scylla presenteert THE WIZ!

Scylla Theaterproducties

Toen Odysseus in het oude Griekenland zijn terugtocht over zee naar Ithaka maakte, na zijn overwinning in Troje, kwam hij voor een onmogelijke opgave. Om zijn weg te vervolgen moest hij een weg kiezen langs één van de twee monsters, die tegenover elkaar huisden: Scylla en Charybdis.

Hij koos ervoor om langs Scylla te varen, wat hem zijn complete bemanning kostte. Hijzelf overleefde maar ternauwernood.

De acht koppen

Het achtkoppige wezen staat nog altijd symbool. Bij Scylla Theaterproducties staat zij voor de veelzijdigheid, waarop het theater wordt bedreven. Hiermee worden niet alleen de verschillende disciplines (regie, spel, grime, decor, licht, geluid, kleding en productie) binnen de opzet van een stuk bedoeld, maar tevens impliceert dit de manier, waarop Scylla te werk gaat. Het beschikt over 8 koppen om het stuk vanuit allerlei verschillende manieren en gezichtspunten te benaderen.

Nimf

Scylla was ooit een knappe nimf, maar door de godin Circe veranderd in een achtkoppig zeemonster. Ook dit is een symbool, wat in Scylla Theaterproducties naar voren komt: hoe lelijk de buitenkant ook kan zijn, er zit altijd wel ergens iets moois van binnen. Hierbij geldt uiteraard ook het omgekeerde: hoe mooi iets ook kan lijken, er kan altijd iets kwaads van binnen zitten…

Het monster

Verwacht van Scylla geen mededogen of een makkelijk passeren. U zult altijd iets bijzonders te zien krijgen, hier deel van uit maken of meemaken. Scylla Theaterproducties staat voor de uitdaging om het monster te overwinnen.

Elke keer weer…

Scylla Theaterproducties voorgesteld

Yuri Nikerk
Yuri werd in 1983 geboren in Capelle aan den IJssel. Na de middelbare school en de PABO heeft hij naast zijn werk zowel de spel als de regieopleiding aan De Theaterfabriek in Rotterdam gevolgd. Met het zelfgeschreven stuk Varenyam Tat, over het leven in een sekte, heeft hij in 2009 zijn diploma behaald.

Hierna regisseerde hij onder andere de musicals Pure (PTM), Joseph and the amazing technicolor dreamcoat en Elf (beide Greg & Baud Productions). Als acteur speelde hij onder andere in Anders in de Stad (RCTh), De Graaf van Monte Cristo (Greg&Baud Productions) en Into The Woods (Scylla). Binnen Scylla Theaterproducties ontstonden Varenyam Tat, De Derde Golf, Jane Doe en Adel Blank onder zijn regie

Johannes Eichwald
Johannes werd in 1986 geboren in Bamberg. Na zijn verhuizing naar Nederland heeft hij zich aangesloten bij Greg & Baud Productions, waar hij onder andere in Cyrano de Bergerac en Elf speelde.

Binnen Scylla Theaterproducties ontstonden Een Week vol Zaterdagen, Into The Woods en Helden onder zijn regie.

Marit Nikerk-Ruijters
Marit werd in 1992 geboren in Zoetermeer. Al tijdens haar basisschooltijd volgt zij lessen bij het Warm Water Jeugdtheater. Sindsdien heeft ze in verschillende producties opgetreden, waaronder De Kleine Zeemeermin (Warm Water Jeugdtheater), Cats (Greg & Baud Productions) en De Derde Golf (Scylla Theaterproducties).

Vanaf 2013 geeft zij zelf dansles op deze theaterschool en volgt zij haar danslessen bij Cadenza (Storytellers). Als choreografe was Marit betrokken bij onder andere Varenyam Tat, Into The Woods en Jane Doe. Bij Adel Blank is zij productieleider.