Omdat theater zo veel meer is

De postbode staat klaar om alle kaartjes te versturen!

Op 26 en 27 november presenteert Het Orakel "Vraag het maar aan de postbode" in het CKC Zoetermeer.
Bestel nu hier je kaartjes

Welkom bij Scylla Theaterproducties

Scylla Theaterproducties produceert sinds 2014 theatervoorstellingen. Scylla staat voor de veelzijdigheid van theater, zowel vóór als achter de schermen.

Scylla is ontstaan in 2009 toen voorzitter Yuri Nikerk de theatergroep oprichtte in het kader van zijn afstuderen aan de regisseursopleiding. In 2014 werd de groep nieuw leven ingeblazen met een uitgebreid bestuur. In de jaren hierna maakte Scylla meerdere producties in het Zoetermeerse Kwadranttheater in samenwerking met Greg&Baud Producties. 

Sinds 2018 is Scylla een zelfstandige stichting en maken wij theater op verschillende locaties in en om Zoetermeer. 

Tevens geeft Scylla vorm aan Het Orakel, een werktheatergroep voor spelers met en zonder ervaring. Het Orakel is toegankelijk voor iedereen en werkt in seizoenen waarbij producties en workshops elkaar afwisselen. 


Wat is Scylla eigenlijk? 

Toen Odysseus in het oude Griekenland zijn terugtocht over zee naar Ithaka maakte, na zijn overwinning in Troje, kwam hij voor een onmogelijke opgave. Om zijn weg te vervolgen moest hij een weg kiezen langs één van de twee monsters, die tegenover elkaar huisden: Scylla en Charybdis. Hij koos ervoor om langs Scylla te varen, wat hem zijn complete bemanning kostte. Hijzelf overleefde maar ternauwernood. Het achtkoppige wezen staat nog altijd symbool.

Bij Scylla Theaterproducties staat zij voor de veelzijdigheid, waarop het theater wordt bedreven. Hiermee worden niet alleen de verschillende disciplines (regie, spel, grime, decor, licht, geluid, kleding en productie) binnen de opzet van een stuk bedoeld, maar tevens impliceert dit de manier, waarop Scylla te werk gaat. Het beschikt over 8 koppen om het stuk vanuit allerlei verschillende manieren en gezichtspunten te benaderen.

Scylla was ooit een knappe nimf, maar door de godin Circe veranderd in een achtkoppig zeemonster. Ook dit is een symbool, wat in Scylla Theaterproducties naar voren komt: hoe lelijk de buitenkant ook kan zijn, er zit altijd wel ergens iets moois van binnen. Hierbij geldt uiteraard ook het omgekeerde: hoe mooi iets ook kan lijken, er kan altijd iets kwaads van binnen zitten…

Verwacht van Scylla geen mededogen of een makkelijk passeren.
U zult altijd iets bijzonders te zien krijgen, hier deel van uit maken of meemaken.
Scylla staat voor de uitdaging om het monster te overwinnen.
Elke keer weer…

Voorgaande producties: