Scylla Theaterproducties

Omdat theater zo veel meer is

Scylla houdt audities voor "Een Midzomernachtsdroom" van William Shakespeare

Er is een groot feest. Theseus, de hertog van Athene, en de amazonekoningin Hippolyta gaan trouwen! Voor de bruiloft studeert een groepje werklieden een dramatisch toneelstuk in. Terwijl de spelers druk bezig zijn met de voorbereidingen vluchten vier jonge Atheense mensen het bos in, op zoek naar liefde. Echter wordt dit ze moeilijk gemaakt wanneer ze belanden in een echtelijke ruzie tussen de Elvenkoning Oberon en zijn koningin Titania. Bovendien bemoeit zich Oberons dienaar, de kobold Puck met iedereen en zorgt met zijn toverkunsten voor extra verwarringen bij geliefden en lieden. Wie vindt uiteindelijk zijn liefde, en wie komt er bedrogen uit aan het einde van deze midzomernachtsdroom? 

Lijkt het je een leuke uitdaging om een van Shakespeares meest geliefde klassiekers in een prachtige vertaling ten tonele te brengen? Ben je niet bang om uitdagende, poëtische teksten te leren en te interpreteren? Dan zoeken we jou. 

Productie:

Een Midzomernachtsdroom wordt opgevoerd op 7 en 8 mei in het CKC Zoetermeer. De repetities zullen plaatsvinden op maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur (vanaf 4 oktober). Daarnaast hebben we twee repetitiezondagen op 12 maart en 10 april en een generale repetitie op 6 mei. We verwachten van spelers dat ze deze data beschikbaar zijn.

De voorstelling wordt geregisseerd door Johannes Eichwald en Marit Nikerk-Ruijters.

Scylla Theaterproducties is een enthousiaste amateurstichting. Daarom is voor deze productie is een spelersbijdrage van €50,- verplicht.

Audities:
Voor Een Midzomernachtsdroom zoeken wij 20 acteurs van diverse leeftijden. Op de auditiepagina op www.scyllaproducties.nl/audities vind je alle rolbeschrijvingen.

De audities vinden plaats op zondag 3 oktober in Zoetermeer. Je kunt je opgeven voor de audities door een mail te sturen naar midzomernachtsdroom@scyllaproducties.nl . Voeg daarbij je CV met relevante theaterervaring, contactgegevens en een actuele foto van jezelf. Na je aanmelding ontvang je een mail met alle benodigde informatie en auditiemateriaal.

We zien je graag bij de audities! 

Auditiemateriaal: 
Download HIER de auditiemonologen. Je dient voor je auditie één van deze monologen uit het hoofd te leren.


Rollen in het stuk: 

De edelen:

Theseus, hertog van Athene 
Een strenge, rechtvaardige heerser die oprecht houdt van zijn verloofde, een revolutionair die de grondsteenlegger van de democratie zal worden

Hyppolyta, zijn verloofde
Voormalige koningin van de amazones, een sterke vrouw met een sterke mening maar nog niet gewend en ietwat ongemakkelijk aan het stijve hof van Athene.

Egeus, een trouwe hoveling
Een weduwnaar met een jongvolwassen dochter, Egeus is aan het eind van zijn Latijn en probeert zijn verliefde kind met dwang in zijn toekomstplannen voor haar te forceren. 

Hermia, Egeus' dochter
Als een meisje van goede afkomst met een alleenstaande vader, heeft Hermia geleerd haar zin te krijgen door manipulatie. Zij verlangt naar vrijheid en echte liefde volgens haar wereldbeeld. 

Helena, haar beste vriendin
Een meisje van lager komaf maar opgevoed zij aan zij met Hermia leidt Helena aan minderwaardigheidscomplexen en neigt tot hysterie. Ze hunkert naar waardering en liefde.

Lysander, een jonge edele
Volgens Egeus de perfecte schoonzoon. Lysander is een ietwat stijve, formele jonge man met een goede opleiding. Hij houdt van Hermia en verlangt naar meer dan platonische liefde. 


Demetrius, een jonge edele
Demetrius had een verhouding met Helena, maar wil nu met de stabielere Hermia trouwen. Hij sluit zich af voor emoties, zowel die van anderen als die van zichzelf. 

Philostratus, ceremoniemeester aan Theseus' hof
Een presentator in hart en nieren. Philostratus ziet toe op de voorbereidingen voor Theuseus' bruiloft.


De elven:

Oberon, koning van de elven
Oberon is de ziel van de elven, een berekende maar goedgunstige geest. Hij houdt intens van zijn koningin en wil haar met toverkracht en manipulatie terugwinnen.

Titania, koningin van de elven 
Titania is het hart van de elven, een impulsieve, passievolle geest. Zij volgt haar gevoelens ten koste van haar huwelijk, terwijl zij wel oprecht van haar koning houdt. 

Puck, een kobold
Oberons trouwe dienaar, Puck is de ongetemde, kinderlijke losbandigheid in persoon. Altijd bereid tot streken en toverkunstjes geniet Puck intens van alle verwarringen in het bos. 

Mosterdzaad, Spinrag en Erwtenbloesem
Drie van Titania's elven, kinderlijke wezens van pure nieuwsgierigheid en emotie.

De lieden:

Piet Keg, een timmerman
De oudste van de handwerkslieden en een soort leider in hun vriendengroep. Piet Keg is een regelaar die het stuk in het stuk regisseert en er ook zelf in meespeelt.

Niko Klos, een wever
Een amateur in hart en nieren. Klos een dromer, die van grootse successen op het toneel droomt. Hij is erg vol van zichzelf en heeft het hoogste woord in zijn vriendengroep. Hij speelt de heldenrol in het theaterstuk.

Franciscus Fluit, een blaasbalgmaker 
Als de jongste man in het gezelschap moet Fluit de vrouwenrol spelen in het stuk. Hij is een simpele ziel, trouwhartig opkijkend naar de meer ervaren mannen om hem heen.

Ton Tuit, een ketellapper
De nuchtere en pragmatische Tuit doet mee het stuk uit vriendschap, niet uit passie. Met zijn praktische, ietwat cynische insteek levert hij vaak commentaar. Uiteindelijk moet hij in het stuk een muur vertolken. 

Johan Spillebeen, een kleermaker
De verlegen, stotterende Spillebeen zegt niet veel, maar maakt zich altijd bezorgd om zijn vrienden. In het stuk moet hij de opvallende rol van maneschijn spelen. 

Schaaf, een meubelmaker
De enthousiaste, maar onzekere Schaaf doet meestal te erg zijn best waardoor hij aan het doel voorbij schiet. In het theaterstuk moet hij de rol van leeuw vervullen.