Meteen naar de inhoud

Audities

HET LEVEN VAN ANDEREN

Op 11 en 12 mei 2024 speelt Scylla Theaterproducties de theatervoorstelling Het Leven van Anderen. Dit stuk vertelt het leven in de oude Duitse Democratische Republiek (DDR). Onder het mom van staatszekerheid worden verdachte personen – en dat was je in die tijd al snel – op allerlei manieren in de gaten gehouden. Maar achter de organisatie van deze ‘Stasi’ zitten uiteraard ook de mensen. Wat doe jij als je informatie hebt die iemand kan maken of breken? Brief je het door aan je baas? En wat als je je baas niet vertrouwt of het niet eens bent met zijn manier van handelen? In Het Leven van Anderen krijgen we een inkijkje in de keuzes die gemaakt moeten worden. En die nog steeds elke dag gemaakt worden.

Regisseurs Yuri Nikerk en Angelique Benschop willen het stuk in circa vier maanden tijd met de spelers volledig vanaf de grond gaan opbouwen. Om dit te bereiken is Scylla Theaterproducties op zoek naar diverse acteurs/actrices. Hieronder een kleine selectie van de rollen:

Gerd Wiesler
Verhoor- en afluisterspecialist. Leider van operatie “Lazlo”
Speelleeftijd ca. 50 jaar

Georg Dreyman
Gevierd dramaturg en winnaar van een nationale prijs
Speelleeftijd ca. 40 jaar

Christa-Maria Sieland
Actrice en vriendin van Dreyman
Speelleeftijd ca. 25-35 jaar

Anton Grubitz
Militaire baas van Wiesler en bewaker van de DDR-cultuur
Speelleeftijd ca. 30-50 jaar

Bruno Hempf
Minister van Cultuur
Speelleeftijd ca. 50-60 jaar

Verder zijn er nog diverse (andere) rollen in het stuk, waar we acteurs/actrices voor zoeken.

Kosten

Voor het deelnemen aan deze productie is een deelnemersbijdrage van 50 euro verplicht. Met deze bijdrage zullen we onder andere het (dubbellaags) decor, kleding en grime bekostigen.

Repetities

Er wordt gerepeteerd op dinsdagavonden in het CKC (Leidsewallen 80) te Zoetermeer van 20.00 uur tot 22.30 uur in de periode van 9 januari tot en met 7 mei 2024. Ook zijn er twee repetitieweekenden ingepland op 27&28 januari en 23&24 maart. Op zaterdag 16 december vindt de kick off plaats.

Voorstellingen

De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 in Zoetermeer. We gaan er vanuit, dat, indien je je aanmeldt voor de audities, je de voorstellingen en de generale repetitie (vrijdagavond 10 mei) kunt spelen. Wij werken bij deze productie met één cast.

Audities

De audities staan gepland op zaterdag 18 november 2023. Ongeveer een week van tevoren krijg je het auditieschema opgestuurd.

We vragen je om voor de auditie een zelf gekozen monoloog in te studeren.

Vragen? Voor vragen of onduidelijkheden over de voorstelling of de audities kun je ook contact met ons opnemen via levenvananderen@scyllaproducties.nl.

Houd onze social media-accounts in de gaten voor updates.