Ga naar de inhoud

Scylla & Wijck-Zoetermeer

Wijck, een initiatief van CKC & partners, is een onafhankelijk samenwerkingsplatform waarin wijkbewoners, het sociaal domein en de culturele sector van Zoetermeer met elkaar worden verbonden. Gezamenlijk worden activiteiten gecreëerd waarin ontmoeten, plezier en kunst & cultuur (mee)maken centraal staan met als doel de leefbaarheid en verbinding in de wijk te vergroten en preventief bij te dragen aan de positieve gezondheid van Zoetermeerders.
Sinds juni 2022 is Scylla een samenwerkingspartner van Wijck. Scylla neemt deel aan de bijeenkomsten van de Themagroep Kunst&Cultuur binnen de community tegen eenzaamheid. Vanuit die bijeenkomsten zijn al meerdere kleine projecten gestart.

Meer weten over Wijck-Zoetermeer?
Kijk dan op: wijck-zoetermeer.nl

Theaterdiners

Tijdens één van de themagroepen Kunst&Cultuur binnen de community tegen eenzaamheid is het idee ontstaan van de theaterdiners. In samenwerking met Music&Mind, Palet Welzijn en Wijck-Zoetermeer worden op dit momenteel 6 theaterdiners ontwikkeld die gaan plaatsvinden in de wijkrestaurants van Palet Welzijn. Scylla zorgt samen met Music&Mind voor de invulling van het muzikale programma. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Stadsfestival 2040 Zoetermeer

Zaterdag 16 september 2023 is het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van jouw stad. Deze dag zijn op verschillende locaties tal van activiteiten voor jong en oud te beleven. De activiteiten nemen je mee in wat er in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is.

Samen met Wijck-Zoetermeer mag Scylla het programma verzorgen in één van de lokalen van het CKC&Partners in Zoetermeer. Het programma zal bestaan uit korte improvisatiescènes waarbij inbreng van het publiek de leidraad zal geven, verzorgd door Scylla en een workshop samengestelde gedichten of kunstwerken maken, verzorgd door Wijck.

Meer weten over het Stadsfestival 2040?
Kijk dan op: zoetermeerisdeplek.nl/tips/stadsfestival

Dekentjes haken met het Haak&Brei café Seghwaert

Voor de voorstelling Arsenicum en Oude Kant (gespeeld maart 2023) van Scylla was een decor nodig vol gehaakte dekentjes, om het de look te geven van een huis van twee oude dames. Met veel plezier hebben de dames van het Haak&Brei café Seghwaert verschillende dekentjes voor de voorstelling gemaakt. Na afloop zijn de dekentjes gedoneerd aan het Buurtzorghuis Hospice Zoetermeer, zodat ook na de voorstelling de dekentjes een mooie bestemming kregen.

Meer weten over Wijck-Zoetermeer of het Haak&Brei café Seghwaert?
Kijk dan op: wijck-zoetermeer.nl