Ga naar de inhoud

Theatergroep Het Orakel

Theater maken is leuk, maar niet iedereen heeft er behoefte aan om keer op keer auditie te doen. Wil je liever deelnemen aan een vaste groep die met elkaar theater maakt, waar iedereen bij welkom is en waar je naast producties ook werkt aan je toneelvaardigheden door middel van leuke en leerzame workshops? Dan is Het Orakel de plek voor jou!

Het Orakel begon als WarmWaterVolwassenen bij Stichting Greg & Baud Productions maar is in 2019 een onderdeel geworden van Scylla. Het Orakel repeteert wekelijks op woensdagavond met elkaar, waarbij steeds een periode met workshops zich afwisselt met een productieperiode waarin naar een theatervoorstelling toe wordt gewerkt. Deelnemers aan Het Orakel betalen een vast maandbedrag en Het Orakel is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar. Zo verlagen wij de drempel voor beginners om theater te komen doen.

Wil je ook een keer meedoen? Dat kan! Stuur een mail naar info@scyllaproducties.nl of vul ons contactformulier in.

Vraag het maar aan de postbode

Het Orakel speelde ‘Vraag het maar aan de postbode’ op zaterdag 26 en zondag 27 november 2022.

Ondanks wat de titel doet vermoeden staat de postbode niet centraal in het verhaal, al komt hij wel af en toe eens langs. Volgens Paul van Uffelen zelfs iets te vaak… Kristel wil dolgraag een kind, het liefst voordat ze een ‘ouwe trut is tegen de tijd dat het kind kan lopen’. Paul denkt daar echter anders over en ziet alleen de negatieve kanten, zo vindt hij bijvoorbeeld dat ‘je levensstandaard met 20% verlaagd wordt door een kind’. Daarom laat hij zich stiekem steriliseren, om ongelukken te voorkomen, zeg maar.

Maanden later blijkt Kristel toch zwanger te zijn en staat Paul voor een raadsel. En wanneer Ludo, de schilder, de kinderkamer komt schilderen, Karel, de postbode, wel héél veel op bezoek komt en Kees, de jeugdvriend van Kristel, zijn flirtgedrag niet onder stoelen of banken steekt, wordt Paul toch wel erg zenuwachtig. Kan hij erachter komen wie de vader is, voordat hij helemaal krankzinnig wordt?